- Реклама -

- Реклама -

неделя, 5 февруари 2023 г.
-1.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

ПП „България на труда и разума“

Скъпи сънародници, братя и сестри, през последните 33 години нямаше политическа организация, която да защитава нашите интереси, интересите на хората на труда и разума. 2,5 милиона българи в трудоспособна възраст бяхме принудени да станем гурбетчии, а останалите се превърнахме в безработни или работещи бедни.

През пролетта на 2019 година обаче група българи, живеещи в България и в чужбина, които никога преди не са се занимавали с политика и не са били членове на политически партии, създадоха партията на политическата революция – България на труда и разума (БТР).

Хората в БТР се обединихме около новите макроикономически идеи на ММТ (Модерна монетарна теория, позната още като Теория на свободните национални валути), които ни дадоха познанието, нужно за вдигането на българската икономика на крака, а оттам и на жизнения стандарт на всички ни.

В България можем отново да имаме висококачествено безплатно държавно здравеопазване, образование, обществени услуги и инфраструктура. Може да има работа за всички при достойно заплащане и добри условия на труд, достойни пенсии на 55 години за жените и 60 години за мъжете при 30 години трудов стаж. Може да имаме добре екипирана и тренирана наборна армия, която да защитава националния ни суверенитет. И всичко това, без да взимаме държавни заеми или да зависим от чужди инвестиции! Необходимо условие за постигането на тези цели обаче е наличието на финансова, икономическа и политическа независимост – нещо невъзможно, докато сме във валутен борд, в ЕС и в НАТО. Да, България трябва да напусне тези неоколониални организации и да поеме по пътя на независимостта и строгия неутралитет; да поддържа двустранни отношения с всички желаещи държави на принципа на взаимноизгодния интерес.

За радост светът вече не е еднополюсен. Военнотехнологичната мощ на Русия и икономическата сила на Китай прави тези държави Велики сили. БТР ще използва новите геополитически реалности в своята външна политика и ще защити успешно българските национални интереси.

Предстоят глобални промени. От нас зависи дали България ще се окаже по традиция за пореден път на „грешния бряг“.

Скоро всички партии ще започнат да ви омайват с призиви за напускане на НАТО. Никоя партия няма да излезе с призив за напускане на ЕС, защото всички са зависими. Само ПП БТР поставя като начално условие напускането на ЕС и НАТО и освобождаване на българският лев от оковите на евровалутния борд за изпълнение на програмата си.

Какво предлагаме?

Ще освободим българският ЛЕВ от оковите на валутния борд.

Ще освободим икономиката и външната ни политика от зависимостта от ЕС и НАТО.

Ще търсим нови съюзници за защита живота на гражданите, тяхното имущество и държавната граница на България извън НАТО.

Ще мобилизираме човешкия и научен потенциал, за да съживим икономиката в интерес на всички граждани.

Ще стартираме програма за непрекъсната държавна заетост на всички работоспособни граждани, които не намират работа в държавния и частния сектори.

Ще превърнем бюрата за безработни в бюра за осигуряване на работа със заплата, достатъчна за достоен живот.

Минималната пенсия ще бъде три пъти „прага за оцеляване“.

Образованието ще е безплатно и гарантирано от държавата.

Здравеопазването ще бъде безплатно и гарантирано от държавата. Това ще стане на два етапа, като първо ще създадем две здравни каси – държавна и частна.

Ще обявим извън закона всички неправителствени организации с външно финансиране. Ще забраним дейността на офшорни фирми на територията на страната.

Ще прекратим дейността на частните съдебни изпълнители – дейност, на която право има само държавата на основата на Конституцията и законовата уредба.

Ще върнем държавата като субект в селското стопанство с 51% участие.

Ще върнем в държавата всички структурообразуващи отрасли в икономиката и всички естествени монополи, имащи отношение с бита на гражданите.

Всичко това ще постигнем, използвайки принципите, заложени в Модерната монетарна теория на основата на независима национална валута и пълен държавен суверенитет.

- Реклама -

Последни новини