35 C
София
четвъртък, 18 юли 2024 г.

Правителството пада! ИТН напуска коалицията заради пари

„Има такъв народ“ се изтегля от четворната коалиция, която управлява България. Това заяви лидерът на партията Слави Трифонов, който обяви, че изтегля министрите си от правителството – Радостин Василев – на спорта, външния министър Теодора Генчовска, Гроздан Караджов на регионалното развитие и Александър Николов – на енергетиката.

„Освен захвърлянето на националните интереси, министрите на „Продължаваме промяната“ ни водят към фалит. Премиерът води различна външна политика – различна от политиката на парламента, на КСНС при президента и от тази на външния министър. Премиерът си има друг външен министър“, заяви Слави Трифонов.

По думите на лидера на ИТН премиерът Кирил Петков е обещал да падне ветото срещу Северна Македония, което било безпардонно, едностранно нарушаване на подписаното коалиционно споразумение.

Без гласовете на ИТН сегашното правителство може да бъде бламирано от парламента, ако не получи изненадваща подкрепа от някоя от опозиционните партии и коалиции в лицето на ГЕРБ/СДС, ДПС и „Възраждане“.

Всъщност истината за раздора в коалицията е заради парите за инфраструктура, които е предложил регионалният министър Гроздан Караджов. Това ще засегне строителните фирми – част от които са близки до партията на Трифонов. Всъщност отново става дума за едни пари!

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини