9.8 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Правителството предлага Тодор Тагарев за министър на отбраната

Правителството ще предложи за министър на отбраната професор Тодор Тагарев, според източници от правителството. По-рано днес премиерът Кирил Петков обяви, че ще поиска оставката на досегашния министър Стефан Янев (от квотата на „Продължаваме промяната“), като тя ще бъде гласувана на извънредно заседание на парламента във вторник.

Тагарев, който беше служебен министър на отбраната през 2013 година в кабинета на Марин Райков, водеше преговорите по коалиционното споразумение в сектор отбрана. През 2016 година бе назначен за директор на Института по отбрана, но година по-късно е освободен от Стефан Янев, който по онова време е служебен военен министър.

В неделя Янев публикува във фейсбук статус, в който „предупреди“ за оставката си, както и за бъдещи решения на правителството, които не са в интерес на България и дори са опасни за страната. Според Янев се търсело министър на отбраната, който да е „по-отзивчив при прокарването на конкретни външни интереси при определянето на българския политически дневен ред, включително по отношение на военната сфера и решенията, които се взимат там“. Янев обвини в хаотичност и „тежка неадекватност“ правителството.

Източник: Дневник

Последни новини

- Реклама -