19.2 C
София
понеделник, 15 юли 2024 г.

Превозвачите се готвят за национална блокада на 18 май

Полицията осуети плановете на превозвачите да протестират с тировете си на входовете на София до изпълнение на исканията им. Към 21 часа снощи полиция и жандармерия са дошли при протестиращите превозвачи на входа на автомагистрала „Тракия“ и устно са им наредили да освободят пътното платно.

Превозвачите са поискали писмена заповед. Към 21.20 часа – 40 минути преди да изтече разрешителното им за протест, им е било връчено първото писмено нареждане за освобождаване на пътното платно.

Превозвачите са започнали поетапно да извеждат камионите и към 22.30 ч. цялото пътно платно на автомагистрала “Тракия” е освободено.

От Съюза на международните превозвачи съобщиха, че днес няма да има протест. Остава обаче готовност за национален протест на 18 май.

Превозвачите искат намаляване на акциза на горивата с 50%, временно отпадане на добавката за екологично чисто гориво и отлагане на планираното разширяване на ТОЛ системата. След изнервяне на тона в последните дни вече се настоява и за оставки на ресорните министри – на финансите Асен Василев, на транспорта Николай Събев и на регионалното развитие Гроздан Караджов.

Източник: БНТ

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини