9.8 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Преговорите Русия-Украйна очертаха точки на възможен напредък

Русия и Украйна приключиха преговорите, които водиха на украинско-беларуската граница. Следващата среща на делегациите ще се състои на полско-беларуската граница през следващите няколко дни, заяви ръководителят на руската делегация Владимир Медински, който е съветник на президента Владимир Путин, предаде ТАСС.

„Най-важното е, че се съгласихме да продължим преговорния процес. Следващата среща ще се проведе в близките дни на полско-беларуската граница, за това има съответната договореност“, заяви Медински след преговорите с украинската делегация.

Агенция Укринформ цитира Михаил Подоляк, шеф на кабинета на Володимир Зеленски, според чиито думи след проведените в беларуската Гомелска област разговори делегациите са се отправили към страните си за консултации по резултатите от днешната среща.

В хода на разговорите руската и украинската делегация намериха важни точки, по които може да се постигне напредък, заяви пред телевизия „Русия-24“ Леонид Слуцки, член на руската делегация и ръководител на комисията по международни въпроси в Държавната дума.

„Открихме редица важни точки, по които може да се постигне напредък. Следващата среща ще се проведе през идните няколко дни“, каза той.

„Украинската делегация беше готова да изслуша и да участва в най-подробното и детайлно обсъждане на същността на въпросите от днешния дневен ред“, добави политикът.

Източник: Нова

снимка: Нова

 

Последни новини

- Реклама -