- Реклама -

- Реклама -

събота, 4 февруари 2023 г.
1.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Предлагат шофьори, седнали зад волана пияни, да се изпращат на психиатър

Експерти предлагат методика, по която да се оказва психиатрична помощ на шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. Това заяви експертът по пътна безопасност Диана Русинова.

„Гледах клипчето с неправилното изпреварване в Кресненското дефиле. Бих насърчила „Пътна полиция” по рамките на тола да установят кой е автомобила. Най-лесно така може да се разбере марката и моделът. Това е недопустимо поведение на пътя”, коментира тя  видеото, изпратено от зрители на NOVA, на което се вижда как шофьор избутва коли от пътя в Кресненското дефиле, въпреки че властите сложиха колчета, които да разделят платната и да се ограничи скоростта.

По думите ѝ на кадрите се вижда опасно шофиране и неправилно изпреварване.”Ако кажем, че е изпреварвал  при забранителна маркировка, има една смешна санкции от 20 лева. Но има и много други тежки санкции. За това агресивно шофиране има член в закона”, посочи тя.

По думите ѝ на срещата в МС е предложено да се създаде методика, по която да се работи с такива агресивни шофьори. „Това е едно от новите неща, които никога не е предлагано. Става дума да се изработи методика, по която да се оказва психиатрична помощ, и психологическа такава, на шофьори, които са седнали зад волана един или два пъти след употреба на алкохол. Това са хора, които очевидно имат проблеми и им трябва терапия”, подчерта тя.

 

Източник: Нова

- Реклама -

Последни новини