- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 29 ноември 2022 г.
3.4 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Председателят на британската Консервативна партия подаде оставка

Избрано

Председателят на управляващата във Великобритания Консервативна партия Оливър Даудън подаде оставка след като торите загубиха извънредните избори за две депутатски места. 

Премиерът Борис Джонсън понесе три тежки загуби. Либералдемократите успяха да обърнат в тяхна позла голямото предимство на консерваторите в Тивертън и Хонитън, графство Девън, а лейбъристите си върнаха депутатското място в Уекфийлд, Западен Йоркшиър, което бяха загубили на общите избори приз 2019 година.

Тази сутрин обаче последва и оставката на председателя на партията Оливър Даудън, който написа в писмо до премиера: „Не можем да продължаваме обичайно както досега. Някой трябва да поеме отговорност и аз стигнах до заключението, че при тези обстоятелства не е правилно да остана на поста си“.

Даудън нарече оставката си „дълбоко лично решение“. Той отбеляза, че привържениците на торите са „ разочаровани и ядосани“. Новоизбраният депутат от Либералдемократическата партия Ричард Форд заяви, че изборните резултати са гръмко и ясно послание, че е време Борис Джонсън да си подаде оставката веднага.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини