- Реклама -

- Реклама -

петък, 31 март 2023 г.
10.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Представиха наръчник с насоки как медиите да отразяват ЛГБТИ

Наръчникът “ЛГБТИ хората в медиите: Насоки за журналисти” беше представен днес в софийския център на „Файненшъл таймс“. Сборникът съдържа ЛГБТИ речник, законови дефиниции за език на омразата, опровергани митове за ЛГБТИ хората, както и съвети към журналисти.

“Изданието ни учи как се прави една по-честна журналистика, която не превръща журналистите в слуги на идеологическите интереси”, каза председателят на Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) Ирина Недева.

Според Мария Черешева от АЕЖ тази инициатива е част от дълготрайно партньорство между АЕЖ и редица неправителствени организации.

На събитието присъства Ираван Хира, управляващ директор на „Файненшъл таймс“ (България) и член на управителния съвет на Българския форум на бизнес лидерите.

Насоките за журналисти са създадени от АЕЖ-България по проект “Гласовете на общността”. Проектът се осъществява от фондация „Глас“ в партньорство с фондация „Билитис“ и „Осло прайд“, с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ЕИП).

Източник: БТА

- Реклама -

Последни новини