- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
понеделник, 5 декември 2022 г.
6.4 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Президентът Дуда говорил с фалшив Макрон в нощта след ракетата в Полша

Избрано

Анджей Дуда направи изявление след поредицата разговори със световни лидери, сред тях и с фалшивия Макрон

След взрива на ракета в Пшеводув в Източна Полша по време на серията от телефонни разговори с държавни глави и шефове на правителства полският президент Анджей Дуда е провел разговор с лице, което се е представяло за президента на Франция Еманюел Макрон. Това обяви канцеларията на Дуда в профила на институцията в Туитър. Според руски източници с президента на Полша са се пошегували Вован и Лексус.

„По време на връзката президентът Анджей Дуда се ориентира по нетипичния начин на водене на разговора от събеседника, че е възможно да става въпрос за опит за измама и е приключил разговора. След тази връзка Канцеларията на президента на Република Полша незабавно е предприела съответни действия в сътрудничество със службите за изясняване на случая“, се казва в изявлението на офиса на полския президент.

Според публикации в социалните мрежи Дуда не се е ориентирал съвсем навреме, защото е провел с фалшивия Макрон 7-минутин разговор, като през първите 3 говорил само Дуда, разказвайки подробно какво се е случило на източната граница.

Потребители на социалните мрежи поставят въпрос за осигурената разузнавателна и контраразузнавателна защита на Дуда. Според по-острите коментари офицерите, които са били в онзи ден на работа, би трябвало вече да си подреждат бюрото за напускане.

Руски източници посочват, че президентът на Полша Анджей Дуда е станал жертва на руските шегобийци Владимир Кузнецов-Вован и Алексей Столаро-Лексус. През 2020 година двамата отново му звъннаха в имитация на разговор с генералния секретар на НАТО Антониу Гутериш.

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини