16.8 C
София
сряда, 29 май 2024 г.

Президентът подкрепи „Мач на надеждата“

Справянето с онкологичните заболявания изисква добри здравни специалисти и съвременна апаратура, но също толкова важно е хората, които водят битка в името на живота, да усещат подкрепата на своето семейство и близки, както и на обществото, за да знаят, че не са сами в тази борба.

Това написа във фейсбук президентът Румен Радев, който се срещна днес с бившия капитан на националния отбор по футбол Стилиян Петров.

„Инициативата на Стилиян Петров за провеждането на „Мач на надеждата“, която да събере на националния стадион „Васил Левски“ едни от най-големите имена в българския и световен футбол през последните десетилетия, заслужава подкрепата на цялото ни общество. Символично „Мачът на надеждата“ ще се проведе в Деня на Съединението – 6 септември, за да покаже силата, сплотеността и съпричастността на българското общество около тази благородна кауза. Постъпилите средства от благотворителния двубой ще бъдат разпределени между болнични заведения и хора, които водят борба с онкологични заболявания в България“, допълва Румен Радев.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img