- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 29 ноември 2022 г.
3.4 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Преизбраха Борислав Сарафов за шеф на следствието

ИзбраноЕдинодушно прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избра Борислав Сарафов за втори мандат на поста директор на Националната следствена служба. За него гласуваха всички деветима присъстващи на заседанието.

Процедурата беше изключително прозрачна, каза след избора говорителят на прокурорската колегия – членът на ВСС Калина Чапкънова.

Сарафов благодари на всички, които гласуваха за него. „Това доверие е повече от задължаващо. Ще бъда все така всеотдаен и себеотрицателен“, каза той и посочи, че следствието е неговото второ семейство.

На 26 септември кандидатурата на Сарафов за втори мандат бе предложена от главния прокурор Иван Гешев и трима членове на Прокурорската колегия – Светлана Бошнакова, Огнян Дамянов и Йордан Стоев.

Борислав Сарафов започва работа в системата през 1996 г. като следовател в София. През 2001 г. става заместник районен прокурор в Сливница, а след това редови прокурор в окръжната прокуратура. От 2007 г. е във върховната прокуратура, в отдела за противодействие на организираната престъпност.

През 2011 г. Сарафов бе и първият ръководител на Апелативната специализирана прокуратура. Две години по-късно стана заместник главен прокурор, а от 18 декември 2017 г. е и директор на Националната следствена служба (НСлС).

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини