spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 4 октомври 2022 г.
15.3 C
София
Категории:

Прекъснаха дебата за наследник на Борис Джонсън, водещата припадна

Избрано

Телевизионният дебат с високи залози между двамата кандидати за наследник на Борис Джонсън на поста министър-председател на Обединеното кралство беше внезапно прекъснат във вторник вечерта, когато водещата припадна на живо в ефир.

Дебатът, организиран съвместно от притежаваната от Рупърт Мърдок компания TalkTV и неговия вестник „Сън“, беше прекратен малко след средата на предаването, след като в студиото се чу силен трясък. Министърът на външните работи на Обединеното кралство Лиз Тръс, фаворит за лидерския пост, отговаряше пред камерата на въпрос за руския президент Владимир Путин и изглеждаше видимо шокирана. Вижда се как тя изрича „О, Боже мой“, а след това се втурва от подиума към звука от трясъка. След това каналът прекъсна.

Говорител на TalkTV потвърди, че водещата Кейт Маккан е припаднала.

„Кейт Маккан припадна в ефир тази вечер и въпреки че е добре, лекарският съвет беше да не продължаваме дебата“, се казва в изявлението на канала. „Извиняваме се на нашите зрители и слушатели.“

Маккан, бивша водеща на Sky News, беше наета от TalkTV за първи политически редактор, когато каналът стартира по-рано тази година.

Нейният срив беше вторият медицински инцидент, който сполетя канала във вторник. Планираният й съводещ, Хари Коул, политически редактор на „Сън“, трябваше да се оттегли от дебата по-рано във вторник, след като даде положителен резултат за COVID-19, оставяйки Маккан да води едночасовото предаване.

Последни новини