15.8 C
София
сряда, 29 май 2024 г.

Премиерът Кирил Петков влезе на разпит в прокуратурата с папка с 19 имена

Премиерът Кирил Петков се яви на разпит във Върховната касационна прокуратура.

На влизане министър-председателят заяви пред журналисти, че носи папка с 19 имена на хора, които имат влияние както върху криминални, така и върху икономически престъпления.

Към списъкът, който Кирил Петков изброи през изминалите дни, са добавени и имената на Младен Михалев – Маджо, Таки и Петьо Еврото.

„Това са личности отдавна известни в публичното пространство“, коментира Кирил Петков. По думите му той не е човекът, „който казва кой е виновен и кой не, а просто показвам на прокуратурата тези личности“.

Данните за дейността им са публична информация, която неговият екип е събрал като част от журналистически разследвания. Според премиерът Петков прокуратурата би трябвало да трябва да води такива разследвания без помощта на изпълнителната власт.

„След като са твърде отдавна известни, тук въпросът е дали от прокуратурата са достатъчно отговорни, за да мислим ние, че има правосъдие.?“ – попита премиерът Петков.

В 15.00 ч. на разпит е призована и Лена Бориславова – началник на кабинета му. Двамата получиха призовки след среща в петък с главния прокурор Иван Гешев.

Поводът за разпитите e срещата на премиера с главния прокурор Иван Гешев миналия петък, когато Петков е посочил имена и прякори на хора, които според него са в основата на икономическата и криминалната престъпност в страната, но срещу тях не са предприети действия за търсене на наказателна отговорност.

 

Източник: БНТ

кадър: БНТ

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img