21.8 C
София
неделя, 26 май 2024 г.
Категории:

Премиерът ще разпореди проверка за уличното осветление в столицата

„Когато в София заради начина на провеждане на обществените поръчки една улична лампа от едната страна на улицата струва 1 587 лв, а от другата страна на същата улица струва 5 755 лв, значи наистина ни трябва Антикорупционна комисия с разследващи функции час по-скоро“. Това обяви в профила си във Facebook премиерът Кирил Петков.

Според него законът за КПКОНПИ е огромен приоритет. „Едновременно с това от общинската администрация ни казват, че София нямала бюджет да покрие цените на тока и щяла да разрежда градския транспорт“, коментира Петков изявленията на софийския кмет Йорданка Фандъкова, че метрото и електротранспортът не могат да си платят сметките за ток и има опасност от разреждане на графика на градския транспорт.

По думите му, когато правителството изчисти корупционните практики, ще има бюджет за всичко. И уточнява, че още в понеделник ще разпореди проверки по тези изнесени факти от страна на столичния общински съветник Борис Бонев, на когото отправя поздравления за публичните разкрития.

Източник: Труд

снимка: Труд

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img