11.5 C
София
вторник, 23 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Преоброителите на конгреса на БСП са подменени, алармира висш функционер

Преброителите за утрешния конгрес на БСП са подменени, това коментира преди заседанието на Националния съвет на БСП Кирил Добрев. Той заяви, че ръководството на БСП е увеличило членовете на комисията по жалбите, с което ще се оказва натиск.

„Всички вътре, които ще бъдат преброители, са някакви религиозни такива последователи на Нинова. Ако тези преброители, които са броили на три конгреса досега и не е имало проблем, защо се налага тяхната 100-процентова смяна? Второ, което е много интересно, аз, като засегнат от Нинова, мисля да се жаля в мандатната комисия дали съм делегат или не съм. Тя беше от 12 члена, а в момента е нараснала на 18, за да може да се „гарантира“ какво – мнозинството в тази комисия“.

Този следобед се провежда заседание на Националния съвет на БСП. Кворум беше събран. Очаква се лидерът на БСП Корнелия Нинова да направи отчет на ПГ „БСП за България“ да дейността на 48-ото Народно събрание. Националният съвет трябваше да приеме решение за участието и регистрацията на партията в ЦИК за изборите на 2 април и да утвърди формулата за участие на социалистите в тях.

Източник: БНР

Последни новини

- Реклама -