- Реклама -

- Реклама -

вторник, 21 март 2023 г.
16.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

При строги мерки в Скопие отбелязват 151 г. от рождението на Гоце Делчев

Полицейски кордон пази района около църквата „Св. Спас” в Скопие, където са положени тленните останки на революционера Гоце Делчев и където малко по-късно започнат тържествата по случай 151 години от рождението му.

Това се случва в момент, в който отношенията между България и Северна Македония са във висока точка на напрежение.

Затворени улици и много полиция около мястото, където е погребан революционерът. Веднага след срещата между вътрешните министри на България и Северна Македония в понеделник, местните власти взеха мерки. Около църквата „Св. Спас” ще бъдат допускани само акредитирани лица, съобщи Нова тв.

Българската делегация ще бъде водена от вицепремиера Иван Демерджиев. На място ще пристигнат още неговият заместник, както и посланикът ни в РСМ, който преди дни беше върнат обратно в Скопие. Преди българската делегация, северномакедонският премиер Димитър Ковачевски и президентът Стево Пендаровски ще се поклонят пред гроба на Гоце Делчев.

Очаква се граждани от България да пътуват до Северна Македония с автобуси. Не се оправдават прогнозите за блокади по магистралата, която води към Скопие. Още преди дни местните власти заявиха, че няма да допуснат напрежение. Чуха се и призиви за недопускане на провокации.

- Реклама -

Последни новини