- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
вторник, 6 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

„Продължаваме промяната“: Радостин Василев е емоционално нестабилен политик

„Искам да споделя информация за активно мероприятие срещу коалицията ПП-ДБ и възможността за съставяне на редовно правителство.“ Това обяви Кирил Петков на брифинг след спешно заседание на партията.

Политици от коалицията са били записвани по време на работни срещи в НС и нашите офиси по време на изпълнителен съвет, национален съвет, срещи в парламента. Записи – както на хора от ПП, така и на хора от ДБ. Използвани са записващи устройства в нашите централи, в Народното събрание и извадки от видеоразговори и телефони. Тези действия са работа на службите и „дълбоката държава“ с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство“, добави той.

„Службите знаят, че ако се състави правителство, ние ще сменим техните ръководства, но и ще направим дълбоки реформи, които целят изкореняването на превзетите хора, служители и отдели“, добави още Кирил Петков.

„Като инструмент за това е използван емоционално нестабилен политик – Радостин Василев, който се разследва от Гешев. Първо, той поиска и нашата група подкрепи неговият имунитет да бъде свален, задържан и запазен – който е ядосан, че не беше предложен за министър на спорта в новия кабинет“, заяви още Петков.

„Той лично се е похвалил, че за тези свои действия има подкрепата на държавни центрове на власт, които не искат създаване на правителство, похвалил се е, че има лица от тъмния сектор, които го подкрепят. Неговата нереалистична надежда е да започне свой политически проект утре, като по негови думи помогне да взриви държавата“, обясни той.

Според Петков записите са манипулирани с изводи, извадени от контекста, „целенасочено сглобени, за да създадат внушения, компилация от отделни думи“.

„Над четири часа записи са синтезирани в 10 минути, така че да могат да дадат абсолютни грешни внушения“, добави той.

Съпредседателят на ПП обяви, че нереалистичната надежда на Радостин Василев е да започне свой политически проект, като „помогне да взриви държавата”.

- Реклама -

Последни новини