- Реклама -

[the_ad_group id="8212"]

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
21.8 C
София
четвъртък, 21 септември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Прокуратурата: Все още не сме уведомени за задържането на Борисов

Ако е вярно, че е Европейската прокуратура е натоварена с разследването, питайте ги тях, препоръчаха от държавното обвинение. Българската прокуратура не е уведомена до момента за задържането на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, това съобщиха от държавното обвинение.

Ето и цялото съобщение:

Във връзка с многобройни запитвания от медиите и високия обществен интерес, Прокуратурата на Република България уточнява, че към 09.00 часа на 18.03.2022 г. все още не е информирана за извършване на действия по разследвания „по неотложност“ спрямо политически лица.

С оглед разпространено до медиите от пресцентъра на МВР съобщение в 21.12 часа на 17.03.2022 г., че „в ход е мащабна операция във връзка с 120 случая на Европейската прокуратура в България“, съгласно Регламент (ЕС) 2017/1939 на Съвета на ЕС от 12.10.2017 г., компетентна да разследва би следвало да е Европейската прокуратура.

В случай, че разпространената от МВР информация отговаря на истината, следва да отправяте своите въпроси към представители на Европейската прокуратура.

Съгласно българското законодателство, при извършване на действия по разследване „по неотложност“, протоколите следва да бъдат представени пред прокурор за одобрение. В случай, че това бъде извършено, обществеността ще бъде информирана.

Източник: БНР

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини