- Реклама -

- Реклама -

23.9 C
София
вторник, 6 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Прокуратурата поиска 22 години и половина затвор за Семерджиев

Прокуратурата поиска наказание от 22 години и половина затвор за Георги Семерджиев. Той е обвинен за катастрофата на столичния булевард „Черни връх“, при която загинаха две млади жени.

Според държавното обвинение Семерджиев е общественл опасен, а деянията му показват явно незачитане на правовия ред в държавата. Софийската градска прокуратура твърди още, че експертизи, свидетелски показания и огледи доказват, че именно Семерджиев е шофирал във фаталната нощ на 5 юли 2022 г.

По обвинението за убийство по непредпазливост прокуратурата поиска от съда да наложи присъда от 15 години затвор. Предвид факта, че Семерджиев има съдебно минало и е обвиняем за общо пет престъпления, обвинението поиска увеличение с една втора.

„Предложението е наказанието да бъде увеличено с една втора предвид утежняващите обстоятелства. С оглед, че Семерджиев е извършил пет престъпления и с оглед обществената опасност, 15 години не биха били достатъчни“, коментират от държавното обвинение.

Към общото най-тежко наказание да бъде наложена и глоба от 2000 лева, иска прокуратурата.

Адвокат Пламен Димитров, който представлява роднините на Хариет, която загина при
катастрофата на „Черни връх“, поиска от съда максималната присъда от 20 години затвор за убийство. Поиска и обезщетение на стойност 250 000 лева за петима нейни роднини за причиняване на болка и страдание.

- Реклама -

Последни новини