spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 4 октомври 2022 г.
11.8 C
София
Категории:

Прокуратурата разследва смъртта на задържан мъж в Стара Загора

Избрано

Окръжната прокуратура в Стара Загора води разследване за евентуално полицейско насилие, което е причинило смъртта на задържан мъж в областния град.

В сигнал, получен в редакцията на „Сега“, се твърди, че на 14 юли около 16:40 ч. е арестуван мъж на кръстовището между бул. „Александър Батенберг“ и бул. „Цар Симеон Велики“ в Стара Загора. Той се е возил в автомобил, който е спрян от полицията. Според очевидци още при задържането органите на МВР са упражнили насилие. Мъжът е бил откаран в Първо РПУ, а няколко часа по-късно е констатирана смъртта му.

„За смъртта му са съобщили на съпруга ми около 22,00 ч. Излъгали са го, че е умрял в линейката, която са извикали, но и докторът, и шофьорът на самата линейка казват, че от Първо РПУ са го изкарали мъртъв. На 16 юли погребахме сина ни. Цялото семейство, неговите приятели и близки, които бяхме на погребението, видяхме, че беше обезобразен от бой“, се казва в писмото, чийто автор се представя за майката на починалия мъж.

На въпроси на изданието до ОДМВР-Стара Загора, както и до пресцентъра на вътрешното министерство, дали действително е имало такова задържане, в кое РПУ е откаран арестуваният и каква е причината за неговата смърт, отговорът е, че по случая се води разследване.

Говорителят на Районната прокуратура в Стара Загора прокурор Таня Димитрова заяви, че по случая има образувано досъдебно производство за незаконно притежание на наркотици, които са открити при претърсване на автомобил. Причината за смъртта на задържания обаче се разследва от окръжният следствен отдел.

От Окръжната прокуратура в Стара Загора потвърдиха, че такова дело има. Нейният говорител Георги Видев каза единствено, че то се води по чл. 123 от Наказателния кодекс, който е за причиняване на смърт по непредпазливост.

 

Последни новини