- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
неделя, 28 май 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Пролетни бури до края на април

Призори в последния ден на Светлата седмица отново в някои ниски райони и покрай големите водоеми ще се образува пролетна мъгла. Денят обаче ще е слънчев, като едва следобед в планините на Западна и Централна България, около тях и в крайния Североизток ще превали краткотрайно с гръмотевици. Валежите ще са строго локални. В най-топлата част на денонощието термометрите ще показват между 16 и 22 градуса.

До края на календарния месец времето ще запази неустойчивия си пролетен характер. От понеделник до сряда в часовете ще има локални гръмотевични бури с интензивен валеж и на места дребна градушка. Процесите ще са по-мощни в часовете следобед и вечер. В първия ден ще засегнат западните и централните райони, вторник – почти цялата страна, а в сряда – най-вече централна и източна България.

В четвъртък ще превали на по-малко места в Рило-Родопската област и Дунавската равнина, но облаците ще се разкъсват и в петък и събота ще е слънчево и спокойно. Едва в събота привечер и в неделя ще премине атмосферно смущение с поредната порция валежи с гръмотевици.

Температурите през периода ще са в границите от 15 до малко над 20 градуса. Леко захлаждане ще усетим около средата на седмицата, когато и вятърът ще е осезаем със студени северни пориви.

- Реклама -

Последни новини