spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 4 октомври 2022 г.
15.3 C
София
Категории:

Протест на собственици на имоти и строителни фирми в Синеморец

Избрано

Собственици на имоти в местността „Поляните“ в Синеморец заедно със строителни фирми планират блокада на моста над река Велека.  Причина за протеста е, че те имат проекти за едноетажни и двуетажни вили в местността, но екологични организации пречат на строежите

Йордан Стоянов е собственик на строителна фирма, която изгражда две вили на метри от морето в местността „Поляните“. Строителството бе спряно от регионалната екоинспекция в Бургас заради незаконно изграден път, който отвежда тежките строителни машини до двата обект, както и заради липсата на техническа инфраструктура.

Сега Йордан Стоянов ще се включи в протеста:

„Причината, за нас специално като строители, е само една – че ни спряха строежа неправомерно, защото има решение на Върховен административен съд с издадено разрешително за строеж и абсолютно всичко документално изрядно и по някое време дойдоха и с всякакви средства, почти всички институции, казаха, че това било незаконно и ни спряха. Не може да има издадено разрешение и да има решение на ВАС и то да не е валидно в държавата. Това е пълен абсурд!“.

Протестиращите настояват за защита от всички държавни и общински институции за нарушените им права и законни интереси.

Последни новини