- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 29 ноември 2022 г.
3.4 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Протест: ПП и ДБ няма да влязат в пленарна зала

Избрано

Депутатите от „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ обявиха, че в знак на протест няма да влязат в пленарната зала на Народното събрание. Причината – среднощните промени в Изборния кодекс в полза на хартиената бюлетина.

„Цялата заявка внимателно да се обмислят нещата беше хвърлена под влака пред очите ни. Всички приказки как трябва да се обмислят промените отидоха на вятъра“, каза Христо Иванов от „Демократична България“.

„Няма да позволим това да стане тихо. Нека всички разберат какво става. Коалицията на реванша се сглоби и имаше своето бойно кръщение в правната комисия“, допълни още той.

Съпредседателят на „Продължаваме на промяна“ Кирил Петков коментира темата така: „Това да се върнем обратно към хартиена бюлетина, когато може над 160 000 хартиени бюлетини да са невалидни при последните избори, е пълен погром на демокрацията и нарушава изцяло възможността на българите да имат доверие в изборния процес. Една огромна червена линия се отвори. Тя не е между нас и другите парламентарни групи, тя е между българските граждани и политиците, които са в тази зала“.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини