- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
събота, 3 декември 2022 г.
6.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Проф. Атанас Семов: В учебниците Ботев го няма, а Левски е обикновен престъпник

Избрано

„Учители ми се обаждат да ми кажат, че на семинари са инструктирани да не говорят за турското робство, за кланетата. Не само няма право, не бива да го прави – за да не се насаждала омраза“, заяви проф. Атанас Семов пред bTV.

На изричен въпрос откога става това, той призна, че говорим за много дълго време назад. Защо искат Христо Ботев да го няма. Тъкмо на 2 юни Христо Ботев изобщо не е сред нас. И това не е случайно. То е искано и търсено. В IV клас Левски го учат като обикновен престъпник, разкри професорът. „Проблемът не е само в учебниците“, продължи проф. Семов.

Той даде пример с учебни програми – по „Родинознание“, детето трябвало да се научи към кого да се обръща при опасност. Това е много хубаво, но къде е смисълът на думите „отечество“ и „родина“, попита експертът. Крайният резултат е като да е минал през нашите учебници башибозук, настоя проф. Семов.

И заяви, че дори най-свирепият враг на България да беше писал учебниците, нямало така да очисти „от всичко българско“. „Учебниците са интелигентно написани – драмата е в това, което го няма“, каза проф. Семов. Така отглеждаме гастарбайтери, добави той.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини