35.8 C
София
четвъртък, 18 юли 2024 г.

Проф. Пламен Киров: Ще има съвет отвън да се състави правителство

Ще има съвет отвън да се състави правителство. Това е причината политическите партии да са толкова обрани. Полезен ход нашите политици нямат. Това коментира бившият конституционен съдия и преподавател по конституционно право проф. Пламен Киров пред бТВ.

„ЦИК изчисли изборните резултати, но комисията не може да каже каква е избирателната активност. Първото нещо, което трябваше да бъде подадено, е тя. Най-вероятно се знае каква е тя, но не се подават данните“.

„Има седем дни, в които трябва да се оповестят крайните резултати. След като бъдат обявени избраните народни представители, президентът ще свика Народното събрание. След провеждането на първото заседание държавният глава може да започне консултации с партиите за формиране на правителство“, уточни той.

Според него „ще има съвет отвън“ да се състави правителство. „Това е причината политическите партии да са толкова обрани. Полезен ход нашите политици нямат. Ще им бъде обяснено, че ако искат средства от фондовете за възстановяване, трябва да има правителство. Все пак трябва да се гласува бюджет за следващата година“, подчерта проф. Киров.

„Избирателите не са изморени от избори, а от това, че партиите не дават решения на кризите. Българските партии не можаха да разберат какви са политическите програми“, добави той.

Снимка: БНР

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини