- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
сряда, 7 декември 2022 г.
9.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Путин: Противовъздушните ни сили схрускват оръжията в Украйна като ядки

Избрано

Руските противовъздушни сили са свалили десетки украински оръжия и ги „разбиват като ядки“, заявява руският президент Владимир Путин в кратък откъс от интервю, излъчено в събота, предаде Ройтерс.

Агенция РИА, която първа информира за коментара, цитира Путин, който отговаря на въпрос за доставените от САЩ оръжия, като каза, че Русия се справя лесно и вече е унищожила десетки оръжия.

От извадката от интервюто, което ще бъде излъчено в неделя, става ясно, че Путин всъщност е отговарял на различен въпрос, който не стана известен, отбелязва Ройтерс.

„Нашите противовъздушни системи ги схрускват като ядки. Десетки са унищожени“, каза Путин.

Въпреки че точният вид оръжия не става ясен, Русия твърди, че е унищожила както самолети, така и ракети, използвани от Украйна.

Британското министерство на отбраната заяви в събота, че руската въздушна активност над украинския регион Донбас остава висока, като руски самолети нанасят удари, използвайки както управляеми, така и неуправляеми ракети.

„Увеличеното използване на неуправляеми ракети доведе до мащабно унищожаване на застроени райони в Донбас и почти сигурно е причинило значителни съпътстващи щети и цивилни жертви“, заяви министерството в туит, цитирано от Ройтерс.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини