- Реклама -

- Реклама -

неделя, 29 януари 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Първата българка – кандидат за космонавт: Трябва да си отборен играч в Космоса

Бях студентка в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, но съм приета да уча „космическо инженерство“ със специализация „Ракетни горива“ във Флорида, САЩ.

Там образованието е скъпо и се надявам български компании да ме подкрепят, каза за БТА Татяна Иванова, която мечтае да стане първата българска жена космонавт. Тя участва във второто издание на детския научен фестивал „Ало, Космос! Говори България“, който се организира днес в „София тех парк“.

Атлантическият клуб и неговият президент Соломон Паси много ме подкрепят, каза Татяна Иванова. Тя добави, че вече е посланик на Атлантическия клуб в България и три месеца е помагала за организирането на фестивала „Ало, Космос! Говори България“.

„Всеки космонавт трябва да има бакалавърска и магистърска степен, но за мен – това, да си човек, е на първо място. Юрий Гагарин е избран, защото е бил лъчезарен и винаги се е усмихвал. Трябва да си отборен играч, да помагаш, да не се делиш от другите“, каза Татяна Иванова в отговор на въпрос на БТА какви качества трябва да има човек, за да стане космонавт.

Тя отбеляза, че и да си океанолог, можеш да работиш в Космоса, защото космонавтите вече са хора с различни професии.

- Реклама -

Последни новини