24.8 C
София
вторник, 25 юни 2024 г.

Радан Кънев се произнесе: Протестът е политически! Да подпишем Истанбулската конвенция

Ако някой си е въобразявал, че протестите, които избухнаха в цялата страна, са срещу насилието, нещо не е догледал. Ако си мисли, че присъствието на Кирил Петков, лидер на управляващата партия в момента, заедно със семейството си на площада протестира гневно срещу насилието, нещо се е объркал. Това можеше да се види и от ухилената му физиономия на бившия премиер позиращ на жълтите павета на фона на истинското възмущение на хората от снимки на Петков във Фейсбук.

Ето какво споделя във Фейсбук евродепутатът от ДСБ в прав текст, без да се притеснява нито като юрист, нито като българин, че Конституционният съд вече се е произнесъл по въпроса с натрапеното явление и гневът може да се обърне не в посоката, в която духа вятърът на Промяната. Не оная промяна, а новите тенденции на либералния мултикултурен свят, който се опитва да измете традиционните ценности на народите.

Ето какво споделя в своя профил Радан Кънев:

Участници (и вече мои добри приятели) в Политическа Академия „Атанас Буров“ сред хилядите, протестиращи в София и в цяла България срещу насилието над жени.
Гражданската енергия е вдъхновяваща, чудесно е, че има и бърза законодателна реакция в НС.

Но протестът има политически заряд и политически адресат:

Статистиката показва ясно, че от началото на агресивната политическа кампания срещу Истанбулската конвенция, подплатена с мощна руска хибридна пропаганда, агресията срещу жени в България, особено сред младите, значително се увеличи.

Този протест трябва да бъде насочен и срещу политиците, които в името на дребни и преходни политически ползи насърчават тази най-грозна форма на насилие.

Те включват действащия държавен глава, заместниците му в партия “Възраждане”, лидерът и повечето изявени лица на БСП, псевдопатриоти с различни абревиатури, “консерватори” от и около ГЕРБ, които системно притискаха партията да заема гузни и непоследователни позиции и носят основна отговорност за политически мотивираното, правно абсурдно решение на КС, с което Борисов си изми ръцете.

Интересно, как евродепутатът Радан Кънев си представя защитата на жени чрез подписването на Истанбулската конвенция? Защо не попита в държавите, които я подписаха, има ли намаляване на насилието и ако да, това ли е истинската причина или адекватно законодателство и адекватни институции.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини