- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
събота, 3 декември 2022 г.
6.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Радев гневен за разкритието, че жена му с охрана катери Пътя Камино

Избрано

Президентът Румен Радев е бил бесен за това, че в медиите е изтекла информация за поклонническото пътуване на съпругата му Десислава Радева по Пътя Камино, съпроводена от охрана на НСО, шофьор и държавен автомобил.

Той е наредил колата, която е откарала групата до Франция, откъдето се тръгва на религиозния туризъм, да се върне спешно в България.

Самата Десислава Радева заедно с нейна близка и една дама-гард от НСО продължават пътешествието, което трябва бъде представено като частна инициатива. Това е измислено от „мозъчния тръст“ в президентството, което се чуди как да потуши скандала.

Тъй като НСО е на подчинение на президента, всички командировъчни заповеди на служителите на НСО са съгласувани с Радев, заявили за Епицентър.бг от службата.

По закона на НСО съпругата на президента не фигурира в списъка на охраняваните от НСО лица, освен ако няма специално разпореждане при наличие на „конкретна застрашеност“. За да се получи такова разпореждане, трябва да се свика специална комисия, която да разгледа стойността на сигналите за застрашеност. Такава комисия не е свиквана.

Ако в президентстовото са решили да заметат скандала, като представят пътуването на Радева като частно, то присъствието в групата на човек от НСО е в тотално нарушение на закона, тъй като служители на НСО не могат да изпълняват частни поръчки.

Президенството отказва да даде каквато и да е информация за пътуването на съпругата на държавния глава Десислава Радева, която е съпроводена от охрана на НСО, държавна кола с шофьор.

На настятелните въпроси на Епицентър.бг, къде точно се намира г-жа Радева, колко души от НСО я следват, от „Дондуков“ 2 заявили, че „нямат отношение към съпругата на президента“.

Десислава Радева е тръгнала на 1 юни от София с държавен автомобил и шофьор от НСО, съпроводена от нейна близка. Групата е преспала в Италия и във Франция и се готви или вече е поела към Ел Камино де Сантяго де Компостела.

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини