13.2 C
София
понеделник, 20 май 2024 г.
Категории:

Радев: Правителството да установи добър контакт с големите търговци

Правителството да разгледа проблема с хлебопроизводството, да се вземат спешни мерки, не всичко опира до пари, а до това да се вземе решение как да се борим по-ефективно със сивата икономика. Това заяви в Добрич президентът Румен Радев, който продължава да поддържа ролята си на коректив на кабинета.

Дебатът и решенията за диференцирани ставки на ДДС изостава. Това е ангажимент и отговорност на правителството. Призивът ми е правителството и НС да се вслушат в хората, които произвеждат хляба. Защото 9% само върху хляба е стратегическо решение, то може да доведе до изсветляване, може да се помисли за разширяване обхвата на мярката 60/40 и за по-големи мероприятия, каза Радев.

Правителството да установи добър диалог с големите търговци и защита на българския потребител, призова президентът. Той предложи да се ползваме и от опита на Румъния. Този проблем там се решавал в полза на местното производство. Земеделието, хлебопроизводството, животновъдството, това са стратегически отрасли и тук трябва да се фокусира цялото внимание на изпълнителната власт, категоричен е Радев.

Източник и снимка: БГНЕС

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img