- Реклама -

- Реклама -

22.8 C
София
сряда, 7 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Радостин Василев: Десислава Атанасова щеше да е по-достойна за председател на парламента

Въпреки договорката между новосформираната коалиция между „Демократична България” и „Продължаваме Промяната” и ГЕРБ-СДС за избор на Росен Желязков за председател на парламента Радостин Василев не подкрепи предложението в НС. Той определи акта като лично решение и подчерта, че гласът му така или иначе не е бил решаващ.

„Казвам, че може би имаше по-достойни в ГЕРБ от Росен Желязков и че аз бих избрал друг кандидат – например Десислава Атанасова”. Това каза в студиото на Нова тв депутатът от ПГ на ПП-ДБ. По думите му тя е най-подготвена от първата политическа сила в Народното събрание.

Василев отрече да е коментирана лидерска среща между Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Борисов. „Вероятно ще има такава, но не е фиксирано кога”, обясни народният представител.

Той припомни заявките на ПП-ДБ, че няма подкрепят нито кабинет с мандат на ГЕРБ-СДС, нито с тяхно участие. „Всякакво участие – и политическо, и експертно. Под никаква форма”, категоричен беше Радостин Василев.

„На масата за законодателната рамка те многократно поставяха въпроса за правителство и ние многократно им казвахме, че сме там, за да говорим за законите”, посочи бившият депутат от ИТН.

Той бе категоричен, че ако се стигне до правителство с втория мандат, Бойко Рашков би бил много добра кандидатура за министър, но уточни, че не е говорено за конкретни имена нито вътре в коалицията, нито по време на преговорите с ГЕРБ.

Ако първата политическа сила не успее да състави редовен кабинет и вторият проучвателен мандат отиде при ПП-ДБ, коалицията ще търси подкрепа от всички парламентарно представени партии. Кадрови състав обаче все още не е коментиран, заяви Василев.

 

Кадър: Нова тв

- Реклама -

Последни новини