- Реклама -

- Реклама -

16.4 C
София
петък, 29 септември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Радостин Василев иска имунитетът на Борисов да влезе в дневния ред на парламента

В началото на заседанието на парламента независимият депутат Радостин Василев попита защо в седмичния дневен ред не присъства искането на главния прокурор за отнемане имунитета на Бойко Борисов.

„Виждам, че в ДПС има желание господин Пеевски да започне бързо с конституционната реформа. Явно новият парламент ще достигне нови висини в своето развитие. Предполагам след това Халил Летифов трябва да оглави централната избирателна комисия предвид сигналите срещу него в полицията за купуване на гласове“, атакува Василев.

Той се обърна към председателя на парламента с въпроса къде е точката в дневния ред за имунитета на Борисов.

„Всички знаем, че главният прокурор е депозирал в Народното събрание искане за сваляне на имунитета му. Моля вие да припознаете тази точка като важна от дневния ред – доста по-важна от всемирния пощенски съюз – и да се включите в дневния ред, за да може Народното събрание да гласува в крайна сметка имунитета на господин Борисов“, заяви Радостин Василев.

Той намекна, че следващата стъпка на депутатите от мнозинството ще е „овладяване на прокуратурата“ и поиска преди това и по времето на Иван Гешев да се търси отговорност на бившия премиер Борисов.

 

Снимка: БГНЕС

- Реклама -

Последни новини