- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
вторник, 6 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Радостин Василев на пресконференция днес ще обясни защо напуска ПП-ДБ

 


Очаква се днес на пресконференция депутатът от „Продължаваме промяната-Демократична България“ и бивш министър на спорта Радостин Василев да обяви, че напуска парламентарната си група.

Поводът е съгласието, постигнато между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за подкрепа на правителство с втория мандат.

Вчера съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков обяви, че политици от „Продължаваме промяната-Демократична България“ са били записвани по време на работни срещи и заседания на ръководствата им в парламента и в партийните централи.

По думите на Петков, „активното мероприятие е било планирано от службите, а записите е направил Радостин Василев“.

„Мотивът му е отказът да бъде предложен отново за министър на спорта и нереалистичните му амбиции да започне свой политически проект, с който да взриви държавата“, обясни Петков. Той твърди още, че Василев се е похвалил, че за действията си е имал подкрепа на „държавни центрове, които не искат да бъде съставено правителство“.

Според Кирил Петков политици от ПП са записвани от службите, целта е да се провали правителство с втория мандат.

От ПП-ДБ имат информация, че на обявената за днес пресконференция Василев ще представи част от записите, които според Петков са манипулирани. В тях се замесват имена на български и европейски политици, а целта – да се предизвика международен дипломатически скандал:

„Това, което знаем е, че над 10 часа записи са синтезирани в 4 минути с отделни фрази и думи, така че да могат да дадат абсолютно грешните внушения. Повтарям – това са изкуствено сглобени думи, извън контекста, нарочно подбрани с цел шантаж и дестабилизация“, заяви Петков.

 

Снимка: БГНЕС

- Реклама -

Последни новини