- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
неделя, 4 декември 2022 г.
3.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Радостин Василев прекратява с цепенето на ИТН, нямало смисъл

Избрано

Подалият оставка спортен министър Радостин Василев, който напусна „Има такъв народ“, обяви пред БНТ, че вече няма намерение да разговаря с други депутати от партията на Слави Трифонов, за да се опита да осигури парламентарно мнозинство на „Продължаваме промяната“.

Василев каза още, че е готов да се подложи публично на детектор на лъжата, за да опровергае думите, че е напуснал „Има такъв народ“ заради обещана облага, но държи първо Тошко Йорданов да се подложи на полиграф и да отговори на няколко въпроса свързани с корупция.

„Нито ми е обещаван пост, нито ми е предлаган, нито съм приемал. Още повече че вие виждате в момента как падна опорката за купени депутати, за тържища, защото никой няма да търси подкрепа от шестима, ако не си е осигурил цяла. Всички до един сме готови на такова действие, но чакаме г-н Тошко Йорданов с 1-2 въпроса към него, свързани с корупция. Той да отговори на тях и ще минем всички на полиграф заедно публично по телевизията“, каза Василев.

„Дните преди нашата пресконференция и първите дни след нея аз разговарях с няколко от депутатите от ИТН, наистина там има все още качествени хора, но на тях ще им е много трудно след вчера да си променят мнението, защото ще бъде изключително тежко прието от обществото, но нищо не се знае“, обясни бившият спортен министър.

„Когато видя, че всъщност няма никакъв смисъл и е трудно да убеждавам някого – по-добре да не хабя сили за това. Колегите от „Продължаваме промяната“ са категорични по отношение на влизането в задкулисни договорки с цел на всяка цена да има някакво парламентарно мнозинство – по-скоро се разчиташе на съвестта на хора, които сега трябваше да излязат и да кажат, че се противопоставят на хвърлянето на държавата в хао. Аз съм убеден вътрешно, че от „Има такъв народ“ не желаеха законопроектът за КПКОНПИ да бъде гласуван, защото на такива разговори съм присъствал, това съм чул и това е моето пряко впечатление“, разказа Василев.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини