9.7 C
София
неделя, 14 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Радулов: В ДАНС има структури, които не реагират на руското влияние

Местата, където руските специални служби търсят и вербуват свои агенти са тези, където има информация. Така зам.-председателят на Комисията по вътрешна сигурност и депутат от „Има такъв народ” Николай Радулов коментира действията в ДАНС и информацията, изнесена от премиера Петков за разследваната руска агентурна група.

Най-накрая се усетиха, че вътре в ДАНС има структури, които не се противопоставиха на руските агентурни мрежи до този момент. Николай Радулов не е изненадан от вчерашната акция в ДАНС, но се отнася и със съмнение. „Нашата прокуратура не може да влезе в ДАНС, без ДАНС да ги повика. Няма как това да дойде от страна на прокуратурата, а ако такова нещо има, то то е безкрайно противозаконно“, обясни Радулов и посочи, че единствената възможна активна страна е това да е Вътрешна сигурност.

Своя скептицизъм Радулов аргументира с проспаното строителство на „Турски поток“, в което било ясно, че пръст имат руските тайни служби – има редица сигнали, а и снимков материал, че на строежа на тръбопровода са присъствали служители на ФСБ, а дори и руски военни наемници. „Никой в ДАНС не си е мръднал пръста тогава“, отсече Радулов, който от месеци повтаря, че българските служби са пробити. Руските служби дори си имат база на Черноморието, която активно използват и където дори не крият, че са такива, посочи още Радулов.

Депутатът припомни и специалното споразумение между руската и българската прокуратура, подписано от двамата главни прокурори Чайка и Цацаров, в рамките на което български прокурори са преминали на обучение при руснаците.

Димо Гяуров, бивш шеф на разузнаването, който беше в студиото на Нова телевизия, също не е изненадан от акцията в ДАНС. Той обясни, че основания за подхождане към обработка са всякакви зависимости – от комар и наркотици, до влечение към пол, най-често собствения. Отсяването на такива служители в службите е позволено от закона, но реално не се прави толкова строго.

Според Гяуров не са нужни конкретни операции и акции, за да сме наясно, че Русия има конкретни интереси на Балканите. Руските интереси в Македония са антибългарски и това е ясно“, отсече Димо Гяуров. Той посочи като горещи точки Македония, Сърбия и Босна и Херцеговина. В Западните Балкани тлеят и тежки етнически проблеми, а Русия съумява да се възползва и ги разгаря, предупреди Димо Гауров.

Източник: Нова ТВ

Снимка: БГНЕС

Последни новини

- Реклама -