30.8 C
София
неделя, 14 юли 2024 г.

Разбиха нарколаборатория за амфетамини край Омуртаг (ВИДЕО)

Голяма нарколаборатория за производство на амфетамин е разбита този следобед в омурташкото село Врани кон. Задържани са трима чужди граждани, единият от които организатор на престъпната дейност.

Съоържението е разкрито в землището на село Врани кон. Лабораторията е служела за производство на синтетични наркотици и прекурсори. Била е изградена в хале на бивше земеделско стопанство. Мястото е било оборудвано с реактор с обем около 1000 литра, снабден с необходимата техника и апаратура за синтез на синтетична дрога, който бил в режим на работа. В помещението имало голяма дестилационна система и високотехнологична инсталация за вакуумен синтез на метамфетамин. Открити са голямо количество химикали, киселини, основи и реактиви, чийто състав предстои да бъде установен. Намерени са и 25 празни опаковки с обем 20 кг, които по предварителни данни са съдържали пре-прекурсор от рода на APAAN.

Предстои и пълното деактивиране на реактора, открит в нарколабораторията, предвид необходимостта от бавно спадане на температурата му с оглед максимално безопасно източване на съдържанието поради наличието на отровни газове.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини