- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 29 ноември 2022 г.
3.4 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Разсекретиха преговорните документи за Северна Македония

Избрано

Министър Теодора Генчовска разсекрети преговорните документи за Република Северна Македония, съобщиха от пресцентъра на „Продължаваме Промяната“.

По-рано бе съобщено, че двустранният протокол между Република Северна Македония и Република България е внесен в Комисията по Външна политика със секретен гриф от министър Теодора Генчовска. Тогава от Промяната призоваха документите да бъдат разсекретени, за да бъдат достъпни за широката публика.

„Всички документи по преговорния процес с Република Северна Македония са предоставени от МВнР и министър Генчовска до членовете на Комисията по Външна политика в НС, които вече могат да ги коментират публично. В най-кратки срокове очакваме постигането на технически напредък и подписване на двустранния протокол“, става ясно от прессъобщението на ПП.

Комисията по Външна политика ще проведе заседание в сряда от 15 часа. На него ще бъде обсъдено френското предложение за разрешаване на спора между властите в София и Скопие.

От МВнР съобщиха още, че преговорните документи между България и Северна Македония нямат секретен гриф и са входирани в Народното събрание и Министерския съвет.

Документи са достъпни за всички народни представители от 47-ото Народно събрание на Република България, подчертават още от МВнР.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини