- Реклама -

- Реклама -

събота, 1 април 2023 г.
8.6 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Разследване показа златната резиденция на Путин и Алина Кабаева

Разследване на руската медия „Проект“ показва част от местата, където живеят Алина Кабаева, Владимир Путин и децата им. Става дума за резиденцията на руския президент във Валдай, която представлява имение от няколко сгради, оборудвани в царските традиции. Основната сграда по нареждане на Путин е премебелирана, като по-съвременните са сменени с покрити със злато.

Владимир Путин и Алина Кабаева

Изданието разполага със снимки, предоставени им от строителя. Дворецът е построен през 2005 г. Преди време сградата бе показана във филм на екипа на Алексей Навални, но златото вътре досега никой не е виждал, отбелязва „Проект“.

„Дворецът е направо фрашкан със злато и други атрибути на разкоша. На долния етаж, където има басейн, хамам и джакузи, има стая, която строителите наричат „мазето“. Там над покритите със златен варак столове и маса виси полилей – кълбо. Направен е така, че гостите могат да си късат парчета от златния варак. На останалите три етажа също има много злато.

На втория етаж се намира златната гостна. Там има гигантски полилей, който минава през трите етажа, украсен е според строителите с рубини. На 800 м от двореца на президента се намира дървена къща от 1200 кв. м. Както в царските времена това е домът на царицата, т.е. Алина Кабаева. До нея има пристан за лодки и канал, който води към класическия дворцов парк, който е 28 хектара.

Отделно „Проект“ показва и апартамента на Кабаева в Сочи.Тя живее в най-големия апартамент в Русия. Двуетажното жилище в комплекса „Кралски парк“ е от 2600 кв. м – в него има всичко нужно – басейн, кинозала, патио и лична хеликоптерна площадка. През 2021 г. жилището е представено като най-големия апартамент в Русия, без да се споменава чия собственост е. Разбира се, официално не се води на името на Кабаева, а на приятел на Путин и сина му. Платено е от кипърската фирма „Ермира“, известна като „джоба на Путин“.

Разследването за „Ермира“ и приходите й от известната водка „Путинка“, която оказва се е свързана Владимир Путин.

 

Източник: Сега

 

- Реклама -

Последни новини