20.8 C
София
събота, 13 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Разследват руски гимнастик за скандалното му поведение в подкрепа на войната

Международната федерация по гимнастика (ФИГ) ще започне дисциплинарно разследване срещу руския гимнастик Иван Куляк за скандалното му поведение и показването на символ на подкрепа за руската инвазия в Украйна по време на състезание.

20-годишният руснак завърши трети във финала на успоредка на Световната купа в Доха през уикенда, а победата извоюва украинският гимнастик Иля Ковтун. Куляк излезе за награждаването с буквата „Z“ в предната част на екипа си, което бе очевидна провокация.

Руските сили използват буквата Z като идентификационен символ на своите превозни средства в Украйна след нахлуването на Москва в съседката. Някои поддръжници на инвазията също показват символа.

„Международната федерация по гимнастика потвърждава, че ще поиска от Фондацията по гимнастическа етика да открие дисциплинарно производство срещу Куляк след шокиращото му поведение на Световната купа“, се казва в изявление на ФИГ.

ФИГ вече отмени всички турнири в Русия и Беларус, като добави, че няма да дава домакинство на други събития на двете страни до второ нареждане. Спортистите от двете държави участват на състезанията, но с неутрален статут.

 

Източник: sportal

снимки: sportal

Последни новини

- Реклама -