9.8 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Рашков и Гешев влязоха в схватка заради Асен Василев

Главният прокурор Иван Гешев отговори на вътрешния министър Бойко Рашков, който в телевизионен ефир тази сутрин показа документи относно образуваното досъдебно производство срещу вицепремиера и финансов министър Асен Василев. Час по-рано пък ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова отрече да знае за производство и припомни, че производства срещу конкретни лица не се образуват от години, а срещу конкретни престъпления.

Преди началото на днешното заседание на Висшия съдебен съвет, на което ще бъде обсъден проект на вътрешни правила за предсрочно освобождаване на председателите на двете върховни съдилища и на главния прокурор, самият Гешев също каза, че „отдавна не се образуват досъдебни производства срещу лице, а за конкретно престъпление”.

Г-н Рашков ще го коментирам тогава, когато каже нещо вярно. Ако листовете на г-н Рашков са истински, те са придобити по някакъв незаконен начин, но не мога да повярвам, че министърът на вътрешните работи ще извърши незаконни действия, заяви още Иван Гешев.

Вече свикнахме от прокуратурата да се получават неверни данни, заяви пред бТВ по-рано вътрешният министър Бойко Рашков.

Бойко Рашков показа делото в ефир. Вътре се съдържа сигнал на Георги Самуилов (собственик на „Инса Ойл”) до главния прокурор на републиката.

Няма съмнение, че това е досъдебно производство, образувано срещу вицепремиера Асен Василев. Това е злоупотреба с право от прокуратурата, тъй като вътре няма никакви данни за каквото и да е престъпление, не само за престъпление по служба, заяви категорично Бойко Рашков.

Интересно защо прокуратурата продължава да лъже защо производство срещу Василев няма. Те ще се опитат да има нещо, което да размахват в публичното пространство, каза още Рашков.

Министърът бе категоричен, че това досъдебно производство е политически акт, злоупотреба с процесуални правомощия. И заяви, че МВР не е изпращала никакви сигнали до специализираната прокуратура.

Източник: БГНЕС

 

Последни новини

- Реклама -