- Реклама -

- Реклама -

събота, 1 април 2023 г.
10.6 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Реакцията на Левски за провалената сделка: Стари борчове се оказаха непреодолима пречка

Сделката за продажба на футболния Левски няма да се осъществи. Това стана ясно от изявление на бизнесмена Драган Шолак, основател и председател на Надзорния съвет на „Юнайтед груп“. Именно тази компания имаше интерес да придобие основния пакет акции във футболния клуб и водеше преговори от май 2022 г.

РЕАКЦИЯТА НА ЛЕВСКИ

От Левски излязоха бързо с коментар по повод изявлението на Драган Шолак. В изявлението на футболния клуб се твърди, че ръководството е направило всичко възможно за осъществяване на сделката по прехвърляне на собствеността, но пречка са се оказали натрупани задължения от последните години.

„Клубът предостави цялата необходима информация и съдействие при преговорите с потенциалния инвеститор. Никой от ръководството на ПФК „Левски“ не е поставял никакви условия пред „Sport Republic“, освен гарантиране устойчивото развитие на клуба. Постигнато бе пълно съгласие с потенциалния инвеститор в тази насока.

За съжаление някои задължения, натрупани през последното десетилетие се оказаха непреодолима пречка за осъществяване на сделката“, посочват от клуба

„Сините“ възлагаха големи надежди, че предстоящата сделка ще осигури финансовото бъдеще на клуба. Собственикът Наско Сираков обаче нееднократно подчертаваше, че ръководството разполага и с „План Б“, в случай на провал на преговорите. Този план включва продължаване на настоящата линия – строг разчет на разходите, ограничен бюджет, стремеж към плавно покриване на задълженията към НАП и разчитане най-вече на основния спонсор „Палмс бет“, както и на дарения от страна на феновете.

Източник: segabg.com

- Реклама -

Последни новини