- Реклама -

- Реклама -

събота, 28 януари 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Рекордно добър зимен сезон очаква Министерството на туризма

Много добър зимен сезон очаква Министерството на туризма – с 5% до 10% по-добри показатели от предишния. Това заяви служебният министър на туризма Илин Димитров. 

„Успяхме да задържим добро съотношение цена-качество. Курортите в Европа поскъпват много, а ние задържахме цените на лифт картите. Цените като цяло, може би, ще бъдат актуализирани с ръстовете на инфлацията, но стоят много добре. Единственото, което може да попречи, е да няма сняг или да има тежка рецесия в Европа“, уточни Димитров.

Очакванията са най-голям дял от туристите да са български граждани – около 60%. Разчита се и на туристи от съседните страни, Германия и Израел.

Илин Димитров отново призова за запазване на 9% ДДС в туризма като постоянна мярка, която да обхваща всички в бранша – от туроператорите до рестораньорите.

Илин Димитров коментира и поканата към Илон Мъск да посети Белоградчик.

„Не се е случило нещо необичайно – световно известна личност да се вдъхнови от България. Аз, като министър, нямаше как да не се възползвам от тази възможност. Много се надявам Мъск да дойде, изпратили сме покана. Ако дойде, ще е прекрасно. Поканили сме и създателите на играта, която той цитира, за да направим фестивал тип cosplasy, в който феновете се обличат в костюми от игрите“, заяви Димитров.

- Реклама -

Последни новини