- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 29 ноември 2022 г.
3.4 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Ренета Камберова награди в Пазарджик състезателки, треньори и деятели

Избрано

Над 600 състезателки от 15 клуба от цялата страна взеха участие в IX-ото издание на международния турнир по художествена гимнастика на клуб Диляна Прима (Пазарджик).

Състезанието беше организирано със съдействието на Община Пазарджик и Българската федерация по художествена гимнастика и беше в чест на двукратната световна шампионка Диляна Георгиева.

По повод 70 години художествена гимнастика в България, БФХГ награди състезателки, треньори и деятели за приноса им към развитието и популяризирането на спорта. Наградите връчи председателят на „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“ Ренета Камберова, която е и член на Управителния съвет на Българска федерация по художествена гимнастика.

Наградени бяха:

– Виолета Георгиева, участничка на първото Световно първенство в Будапеща през 1963 г. Основател на школата по художествена гимнастика в Пазарджик през далечната 1969 година и майка и треньор на двукратната световна шампионка Диляна Георгиева.

– Диди Кирова, балетен педагог, работи в залата по художествена гимнастика от 1975 г. с всички световни и европейски шампионки, създадени от пазарджишката школа до днес.

– Стефка Бояджиева, пионер в създаването и практикуването на художествена гимнастика в Пазарджик.

– Величка Петкова, председател на СКХГ Диляна Прима, европейска шампионка с ансамбъл, първи треньор на Ренета Камберова.

– Мария Станчева, европейска шампионка за девойки (ансамбъл)

– Поля Кроснова, сребърна медалистка на световно първенство в Атина

– Посмъртно наградата на Мария Паункова ще бъде предадена на нейните наследници.

 

Източник: sportal

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини