- Реклама -

- Реклама -

вторник, 21 март 2023 г.
16.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Решено: Турция ни помага да пазим границата с техника и кадри

Вътрешният министър Иван Демерджиев е провел разговори с представители на ЕК. Те са обещали да помогнат за обезпечаването на 110-те километра от границата ни с Турция, да се набавят автомобили и да се попълни щатът на “Гранична полиция”, който е намален в последните 10 години с 2000 бройки.

Това каза той на брифинг в Габрово.

“Не говорим за една глава, а за организирана престъпност, която действа от Турция до територията на последната европейска държава, каза още вътрешният министър и поясни, че страната ни не е единствената, която се бори с мигрантския натиск.

– Цяла Европа се мобилизира да отговори на това, защото смъртта, на която сме свидетели, е на територията на цялата Европа, не само на България. Вижте какво се случи в неделя в Италия…

Не си играем на стражари и апаши. Главният прокурор трябва да е наясно. Нашата задача е да спрем вторичните придвижвания на територията на страната. Първата задача е да спрем мигрантите по границата.“

Демерджиев припомни, че задържането на мигранти, преминаващи през територията на България, е условие да бъдем приети в Шенген.

Източник: Нова тв

- Реклама -

Последни новини