spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 4 октомври 2022 г.
15.3 C
София
Категории:

Рокади направиха и във фонд „Земеделие“

Избрано


Бившият директор Николай Каварджиклиев

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ освободи изпълнителния директор Николай Каварджиклиев, съобщи земеделското министерство. На проведеното днес заседание са освободени и неговите заместници Венцислава Монева, Петя Славчева и д-р Климент Петров.

Новият шеф на фонда е Георги Тахов. Негови заместници ще бъдат Ива Иванова, Владислава Казакова, Димитър Горов и Георги Динев.

Георги Тахов е доктор по икономика, специалност „Финанси, парично обръщение, кредит и застраховка“, информира министерството. Завършил е и счетоводство и право, както и Академията на МВР. Специализирал е икономика и управление на промишлеността в Германия. Георги Тахов притежава дългогодишен управленски опит в Националната агенция за приходите, гласи още визитката му. Според публикации Тахов е оглавявал НАП в Пловдив до 2015 г., когато е освободен от поста. Бил е и шеф на НАП в Пазарджик, както и на ръководни позиции в агенцията в София.

Каварджиклиев оглави фонда през март по времето на четворната коалиция, където земеделието беше в ресора на БСП. Той прие поста от Борис Михайлов, който пък беше назначен по време на първото служебно правителство на Стефан Янев миналото лято

Фондът е акредитираната разплащателна агенция, през която минават европейските пари за българското земеделие. Очаква се през следващия седемгодишен програмен период това  да са над 8 млрд евро.

Източник: segabg.com

Последни новини