- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
сряда, 7 декември 2022 г.
9.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Румен Радев: Изборите са крайният, екстремен вариант

Избрано

Инвестиционният фонд на инициативата „Три морета“ направи своята първа, голяма пряка инвестиция в България придобивайки значителен дял от пристанище „Бургас“. Това каза президентът Румен Радев, който участва в срещата на върха на инициативата „Три морета“ в Рига.

Порт Бургас е най-близкото пристанище на ЕС до Босфора и придобиването ще има важна роля за насърчаване на по-нататъшната свързаност и на икономическото развитие на целия регион.

Вноската на България в този фонд е 20 млн. евро, а тук става въпрос за пъти по-голяма инвестиция.

На въпрос има ли готовност за служебен кабинет президентът каза, че никога не бяга от отговорности и досега е назначил три служебни кабинета, които са се справили с предизвикателствата.

„Въпросът не е в служебния кабинет. Въпрос е партиите да проявят отговорност и дебатът и самият вот да бъдат насочени към решаване на интересите на хората. Трябва да е ясно, че в близките дни и седмици имат да се решават много важни предизвикателства от компетенцията на сегашното правителство и сегашният парламент и те не могат да избягат от тях“, каза президентът.

По думите му изборите са крайният вариант. „Ако продължава блокажът на институциите и на работата на парламента, изборите са неизбежен вариант, но това е крайният, екстремен вариант“, каза той.

Каза, че е рано за въпроса на коя партия ще даде третия мандат.

Радев и президентите на страните участнички обсъждат влошената среда на сигурност заради войната в Украйна и привличането на Киев и страните от Западните Балкани към проектите на „Три морета“.

Инициативата включва 12 държави между Адриатическо, Балтийско и Черно море и цели да насърчи транспортната, дигиталната и енергийната свързаност между държавите.

Стратегически партньори са Европейската комисия, Съединените щати и Германия.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини