- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
сряда, 30 ноември 2022 г.
3.4 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Русия и Иран засилват политическото и икономическото сътрудничество

Избрано

Руският президент Владимир Путин и иранският му колега Ебрахим Раиси проведоха телефонен разговор, в който обсъдиха задълбочаване на сътрудничеството между двете страни в политиката, икономиката и търговията, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на Кремъл.

„Обсъдени бяха редица актуални въпроси от двустранния дневен ред с акцент върху по-нататъшното засилване на взаимодействието в политическата и търговско-икономическата област, включително транспортно-логистичната сфера. Постигнато беше съгласие за активизиране на контактите между съответните руски и ирански ведомства“, съобщи днес пресслужбата на Кремъл, без да уточнява кога се е провел разговорът.

Русия увеличава усилията за изграждане на връзки с Иран и други незападни страни, откакто нахлу в Украйна през февруари. Киев и Западът обвиняват Москва, че използва ирански дронове за удари по украински енергийни обекти. Тази седмица висш руски служител по сигурността посети Техеран и се срещна с ирански ръководители, а двете държави обещаха да изграждат по-близки отношения, посочва Ройтерс.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини