25.8 C
София
събота, 15 юни 2024 г.

Русия официално потвърди смъртта на Пригожин

Русия официално потвърди, че основателят на частната военна компания „Вагнер“ Евгений Пригожин е сред загиналите при падането на самолет Embraer на територията на Тверска област на 24 август.

Потвърдена е и смъртта на „дясната ръка“ на Пригожин – Дмитрий Уткин, и на другите висше командващи на „Вагнер“, за които се смяташе, че са били на борда.

В рамките на разследването на катастрофата на самолет в Тверска област е извършено провеждане на молекулярно-генетически експертизи. Според техните резултати самоличностите на всички 10 згинали са установени – те съответстват на списъка, заявен в полетния лист“, съобщи Следственият комитет на Руската федерация на своя „Телеграм“ канал.

По данни на Росавиация на борда на самолета Embraer са били следните лица (имената са публикувани на латиница, както са подадени в списъка): Prigozhin Evgeniy; Propustin Sergey; Makaryan Evgeniy; Totmin Aleksandr; Chekalov Valeriy; Utkin Dmitriy; Matuseev Nikolay; командир Levshin Aleksei; втори пилот Karimov Rustam; бордова стюардеса Raspopova Kristina.

Според официалното съобщение – възбудено е наказателно дело за нарушаване на правилата за безопасност на движението и експлоатацията на въздушния транспорт.

Източник: segabg.com

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини