9.8 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Русия ще обжалва изхвърлянето си от международния футбол

Руският футболен съюз ще обжалва пред Спортния арбитражен съд в Лозана решенията на ФИФА и УЕФА за отстраняване на руските футболни отбори от участие в международните турнири, съобщиха от пресслужбата на РФС. На 28 февруари УЕФА и ФИФА спряха руските отбори от участие в международни състезания поради военната инвазия на Русия в Украйна.

„Като част от едно дело срещу две организации, РФС ще поиска възстановяване на всички мъжки и женски национални отбори на Русия във всички турнири, в които участват, включително в плейофния кръг за Световното първенство в Катар, както и обезщетение за щети, ако такива бъдат установени“, се казва в изявлението на РФС.

Руският футболен съюз смята, че ФИФА и УЕФА нямат правно основание за изваждане на руските отбори и ще настояват пред КАС за ускорена процедура по разглеждане на случая. „Решението за отстраняване на националния отбор от плейофа за Световното първенство 2022 е взето под натиска на преките съперници в плейофите, което нарушава принципа на спорта и правилата на честната игра“, се казва в изявлението.

Във връзка със санкциите, приети от ФИФА, руският национален отбор по футбол не може да участва в плейофите през март за правото да стигне до финалите на Световното първенство по футбол през 2022 г. в Катар. На 24 март руснаците трябваше да играят с полския национален отбор, а в случай на победа трябваше да се срещнат на 29 март с победителя от мача  Швеция – Чехия.  Също така, по решение на УЕФА, Спартак Москва няма да може да играе на осминафиналите на Лига Европа срещу германския Лайпциг (мачовете трябваше да се проведат на 10 и 17 март).

 

Източник: sportal

снимка: sportal

Последни новини

- Реклама -