- Реклама -

[the_ad_group id="8212"]

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
17.8 C
София
понеделник, 25 септември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Руската сензация във фигурното пързаляне Камила Валиева отново на леда

Руската сензация във фигурното пързаляне Камила Валиева поднови тренировки на олимпийските игри в Пекин. Тя пропусна вчерашното си занимание, след като около името ù се завъртя информация за съмнителен допинг тест, направен преди олимпийските игри.

Все още няма официална информация по казуса от Международния олимпийски комитет и Международната федерация по кънки, но церемонията по награждаването в отборното състезание, спечелено от Валиева и съотборниците ù от Руския олимпийски комитет, беше отложена за неопределено време.

Появата ù на тренировката беше възприето като знак, че тя не е отстранена от олимпиадата и се очаква положителна за нея развръзка.

На заниманието присъстваха и треньорите Даниил Глайгенхаус, Сергей Дудаков и Етери Тутберидзе. На тренировката Валиева първо падна, а след това изпълни троен аксел, а след това – и каскада от четворен тулуп – троен тулуп – троен ритбергер. След това отново падна при изпълнение на четворен тулуп, за да завърши с чисто изпълнение на четворен тулуп – ойлер, троен тулуп и троен лутц – троен тулуп.

Шефът на пресслужбата на МОК Марк Адамс отказа да коментира случая с Валиева.

“Не мога да коментирам всички слухове. Възникна ситуация, за която ни е нужна консултация. Слуховете за допинг са спекулация.

Личната треньорка на Валиева Тутберидзе също заяви, че с “клюки и сплетни не се занимавам”. Валиева, която е само на 15 години, продължава да получава подкрепа от бивши и настоящи руски фигуристи и спортисти.

Любопитното е, че церемонията по награждаването, която трябваше да се състои на 8 февруари, все още не е проведена. От Международния олимпийски комитет (МОК) и Международния съюз по кънки (ISU) заявиха, че руснаците не са получили медалите си заради юридически проблеми.

Източник: OFFNews

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини